Fra og med indkomståret 2012 blev arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer gjort skattepligtige for medarbejderne, der er dog stadig fuld skattefrihed for sundhedsforsikringer der dækker udgifter til behandling af arbejdsbetingede skader. Det er dog en betingelse, at arbejdsgiverbetaling for sundhedsforsikringen sker som led i arbejdsgiverens generelle personalepolitik for alle ansatte i virksomheden.
Der er også fuld skattefrihed for arbejdsgiverbetalte udgifter til behandling af arbejdsbetingede skader, hos kiropraktor og fysioterapeut, samt ved akupunkturbehandling og massage. Skattefrihed omfatter også udgifter til forebyggelse af arbejdsbetingede skader.
Som arbejdstager kommer du hurtigt til udredning og behandling, og du får rådgivning vedrørende arbejdsstillinger og forebyggelse af nye skader. Derudover reduceres risikoen for at udvikle kronicitet og falde udenfor arbejdsmarkedet.
Som arbejdsgiver får du en væsentlig nedgang i sygefraværet samt forbedret effektivitet og trivsel på arbejdspladsen.
Arbejdsgiveren kan også vælge at lave en samarbejdsaftale med os, og når behandlingen er afsluttet, sendes regningen direkte til arbejdsgiveren.
Du kan også fratrække udgifterne til behandlinger af din ægtefælle, hvis din ægtefælle modtager en del af virksomhedens overskud, også selv om din ægtefælle ikke i overvejende grad er med til at drive virksomheden.
I lovgivningen står der, at der skal foreligge en skriftlig erklæring fra en læge eller kiropraktor, for at der er skattefrihed for medarbejderen. Endvidere er det ifølge loven en betingelse for skattefriheden, at udgiften afholdes som led i arbejdsgiverens generelle personalepolitik for alle virksomhedens medarbejdere.
Ifølge statsskattelovens praksis er det dog ikke et krav, at der skal foreligge en erklæring fra en læge eller kiropraktor, men der skal være en konkret arbejdsmæssig begrundelse for arbejdsgiverbetaling af medarbejderens sundhedsudgifter.
Endvidere behøver sundhedsydelsen ikke at være ydet som led i arbejdsgiverens generelle personalepolitik for alle medarbejdere i virksomheden, tilbuddet kan begrænses efter generelle kriterier om anciennitet og antal arbejdstimer – der gøres dog opmærksom på princippet om ikke-forskelsbehandling af deltidsansatte i deltidsloven.