Coronavirus

Vi bakker 100% op om Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring håndtering af COVID-19, og da kiropraktorer og fysioterapeuter er en del af sundhedsvæsenet følger vi sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

De nyeste retningslinjer præciserer det beredskab, der forventes, at vi som kiropraktorer og fysioterapeuter opretholder.


Vi har akut beredskab

Vi skal med undersøgelse, diagnosticering, behandling og genoptræning være med til at opretholde eller hindre forværring af et konkret individs sundhed, funktionsniveau, livskvalitet eller arbejdsevne.

Patienter der er i behandlings- eller rehabiliteringsforløb, hvor udsættelse vil medføre forværret eller forringe behandlingsresultatet må også fortsætte sit forløb.


Hvem behandler vi?

Vi vurderer hver tilfælde individuelt. Har du smerter, der nedsætter dit funktionsniveau, livskvalitet eller arbejdsevne kan du fastholde dine aftaler hos os.

Vi vil dog forud for din aftale kontakte dig telefonisk, for at sikre os at du ikke har symptomer på COVID-19, eller har været i kontakt med personer der er smittet med COVID-19, eller om du har været ude at rejse inden for de seneste 14 dage.

Hvis du er ny patient, eller er patient hos os fra tidligere og har et nyt tilfælde af akutte smerter, skal du også ringe til os således at vi kan vurdere dit tilfælde.


Hvordan foregår behandlingen hos os?

Som patient skal du altid kontakte klinikken pr. telefon inden du evt. kan tilbydes en konsultation.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer følges ved visitation, dvs. ved symptomer eller mistanke om COVID-19 eksponering afvises du, og du skal kontakte egen læge.

Hvis du tilbydes tid, forløber konsulationen hos os således:

1) Som patient hentes du af klinikkens personale i din bil på P-pladsen foran eller bagved Fitness World, nærmere anvisning omkring parkering gives pr. telefon.

2) Du får håndsprit til dine hænder inden du forlader bilen, og må ikke berøre dørhåndtag eller andet inventar på vej op og ned fra klinikken. Elevator kan også benyttes – personalet betjener denne. Ligeledes opfordres til ikke at berøre inventar i klinikken under besøget.

3) Klinikkens personale giver ikke hånd før og efter konsultationen, og behandleren anvender engangshandsker under hele konsultationen.

4) Når behandlingen er færdig, aftales en eventuel ny tid med behandleren.

5) Vi tager i denne periode ikke i mod kontanter. Du kan betale med betalingskort, og tilbydes engangshandsker, som skal anvendes ved betaling på betalingsterminalen. Vi accepterer fortsat betalingsgaranti fra forsikringsselskab.

6) Som patient må du ikke anvende toiletterne i Fitness Worlds lokaler under besøget.

7) Når konsultationen er over, tilbydes du igen håndsprit til dine hænder, hvorefter du følges tilbage til din bil.


Hvornår må man gå til kiropraktor eller fysioterapeut?

Hvis du er syg eller har været udsat for COVID-19, dvs. har symptomer på influenza eller er forkølet, må du ikke gå til kiropraktor eller fysioterapeut, men du skal henvende dig til egen læge.

Er du smittet med COVID-19 og har akut brug for kiropraktor eller fysioterapeut, vil lægen henvise til smertebehandling i sygehusvæsenet.

Du gerne gå til kiropraktor eller fysioterapeut, hvis du er rask, men hvis du har været ude og rejse inden for de sidste 14 dage, skal din tid udskydes. Såfremt at det er noget akut behandlingskrævende, skal du henvende dig til din egen læge.


Er du kronisk syg eller svækket på anden måde?

Er du ældre borger, er svækket pga. anden sygdom, eller er i medicinsk behandling der svækker dit immunsystem, skal du udskyde din tid hos kiropraktor eller fysioterapeut – uanset om det er en undersøgelse eller behandling.


Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, der ikke er besvaret her, er du velkommen til at kontakte os i vores telefontid.